• Rákeresni egy bolt, hivatal adataira, TV-műsort, menetrendet keresni a neten, ügyfélkaput létrehozni, ügyeket intézni elektronikusan, Google drive-ot, dokumentumokat használni – mindezt biztonságosan. Alapvető dolgok a digitális térben való érvényesüléshez, tájékozódáshoz – ezt a tájékozódást segítjük, lépésről lépésre, egy szórakoztató összeállítással.

 • Szakmai partnerünk, a KöMaL közleménye

  Ez egy más fajta összefoglaló, mint ami a szövegtörzsben fellelhető. Ez egy más fajta összefoglaló, mint ami a szövegtörzsben fellelhető. Ez egy más fajta összefoglaló, mint ami a szövegtörzsben fellelhető.

 • Online tananyagok és gyakorló feladatok

   

  Mától (azaz 2020. március 18-től) az iskolák, diákok, felnőttek, azaz mindenki számára, aki ECDL vizsgát kíván tenni, ingyenesen elérhetővé teszi az ECDL vizsgákhoz kidolgozott anyagait a Ruander Kft.

  Az ECDL tananyagok, feladatok az alábbi linken érthetőek el:

  https://eiskola.hu/

 • Az idei vizsgaközpont fórum előtt kérdőíves felmérést végeztünk, visszajelzést kérve az ECDL rendszer működéséről, a modulválasztékról, a változtatások irányának kialakításához.

  Köszönjük az aktivitást, nagyon sok választ kaptunk, a kb. 200 vizsgaközpontból 123-an küldték meg a véleményüket, ami reméljük oktatóink, vizsgáztatóink elkötelezettségét, a megújításában való motiváltságát jelzi.

 • Ahhoz, hogy egy szakmai civil szervezet jól működjön, három dolog kell: tagság, aktivitás és zászlóvivők. Most a „zászlóvivőkkel” találkoztunk. A szakosztályaink fórumát március 11-én - a koronavírus-helyzetre tekintettel végül nem a Műegyetemen – tartottuk meg Báthori utcai irodánkban és érthetően valamivel szűkebb körben.

 • A robotika műhelyeiben 5.

  A robotika műhelyeit bemutató sorozatunkat a Bejczy Antal iRobottechnikai Központtal folytatjuk, ahol Haidegger Tamás Kalmár-díjas kutatóval többek között a da Vinci sebészrobotról és a járvány idején is hasznos robotfejlesztésekről beszélgettünk.

 • A Neumann János Számítógép-Tudományi Társaság honlapjáról nyomtatható formában ingyenesen letölthető az IKT pedagógusoknak című tananyag, amelyből a pedagógusok elsajátíthatják a digitális oktatás alapjait - és a közösségi média tananyag, amely az idősek tájékozódását is segítheti. A Neumann Társaság által biztosított virtuális kiállítás (idővonal), adattár és hatalmas videoportré gyűjtemény is szolgálhatja a szabadidő hasznos, kellemes otthoni eltöltését.

  A társaság szakértőitől e-mailben is kérhetnek segítséget az informatikával ismerkedő pedagógusok és felhasználók is.
   

 • Kedves Tagtárs!

  A koronavírus-járvány miatt kihirdetett vészhelyzet miatt és a tagságunk iránt érzett felelősségünkből fakadóan a Társaságunk Elnöksége úgy döntött, hogy március-április hónapokban minden rendezvényét elhalasztja.

 • Szakmai közösségünk eszmecseréje segíti az új irányok kijelölését

  A hagyományokat folytatva tartottuk meg az ECDL Vizsgaközpontok fórumát, idén március 5-én már a 22. alkalommal, a nemzetközi ECDL egyik vezetőjével, sok érdekes előadással, motivált, párbeszédre kész oktatókkal, vizsgáztatókkal.
  A fórumon kerültek átadásra az év legjobb vizsgaközpontjai kitüntetések is.

 • Hely

  Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar 1081 Budapest Népszínház u. 8. fsz. 45.

  Dátum

  A Magyar Fuzzy Társaság, valamint az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Karának közös szervezésében 2020. május 18-án immár másodszor kerül megrendezésre a Szimpózium a Fuzzy Alapú Mérnöki Rendszerekről (SzaFARi 2020) nevű hallgatói konferencia, melynek célja: alkalmat adni a hallgatók számára fuzzy rendszerekhez kapcsolódó munkájuk bemutatására, a fuzzy megközelítés mélyebb megismerésére, sokszínűségének bemutatására.

 •  

  Érdemes rápillantani a Horizont 2020 Tudomány a társadalommal, a társadalomért (Science with and for Society – SwafS) pályázat nemek közötti egyenlőséget érintő pályázati kiírásaira, mert még van lehetőség benyújtásra április 15-ig:

 •  

  Meghirdetője: The Vienna Center for Logic and Algorithms, TU Wien

  A Bécsi Műszaki Egyetem (TU Wien) felhívja azon még tanuló, illetve már végzett hallgatóknak a figyelmét, akik kiemelkedő jelentőségű diplomamunkák vagy tudományos dolgozatok szerzői a logika és a számítógép-tudományok területén. Jelentkezni két kategóriában lehet:

 •  

  Minerva

  Az Informatics Europe (IE) megnyitotta a pályázatot az ötödik Minerva Díj megszerzésére, amellyel a nők informatikai pályára vonzását és pályán tartását célzó tevékenységeket kívánja ösztönözni és díjazni. Az elismerő Minerva Díjjal az IE 5000 eurós támogatást is ajándékoz a nyertes intézmény számára.

 • UPDATE: A koronavírussal kapcsolatos intézkedésekre tekintettel a Neumann János Nemzetközi Programtermék Verseny döntőjét márciusról májusi időpontra halasztottuk. A megértést köszönjük!

 • A Pécsi Kulturális Központ, valamint a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Baranyai Területi Szervezete SpaceChallenge2020 címmel pályázatot hirdet általános iskola felső tagozatos valamint középiskolai diákok részére.

  Részletek:

 • A legkorszerűbb témákról az informatika múzeumában!

  Hely

  NJSZT Informatikai Múzeum, Szent-Györgyi Albert Agora, Szeged, Kálvária Sgt. 23

  Dátum

  -

  Digitális Témahét

   

  UPDATE: A koronavírus helyzetre tekintettel a programot nem tartjuk meg. 

 • Dátum

  Szakmai partnereink fontos eseményére hívjuk fel a figyelmet!

  A hazai projektmenedzsment szakma legnagyobb hagyománnyal rendelkező PM Fórum konferenciára immáron a 23. alkalommal kerül sor 2020-ban. A Fórum ez alkalommal is kiváló alkalom a kapcsolatépítésre, az ötletek cseréjére, a szakmai beszélgetésekre.

 • Beszámoló az Innopolis Open 2020 döntőjéről és a vele együtt szervezett programozó táborról

  A kísérőtanár, Nikházy László alapos összefoglaló beszámolója az innopolisi versenyről, melyen igen szépen szerepeltek a magyar versenyzők. A cikket a diákok élménybeszámolóival frissítjük a napokban!

 • A tanulmányi verseny résztvevői két kategóriában – programozás, illetve számítógépes alkalmazások – témakörében mérték össze tudásukat. A megyei hatókörű versenybe az iskolai fordulóban legjobb teljesítményt nyújtók jutottak. Hasonlóan az elmúlt évekhez, illetve az országos trendhez hasonlóan, az informatikai versenyen legfőképp a gimnáziumi tanulók indultak, míg a szakmát is tanuló diákok inkább a szakmai versenyeken vesznek részt.

 • Hely

  Lurdy Konferencia-és Rendezvényközpont (1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14.)

  Dátum

  Márciusban kilencvenedik alkalommal rendezik meg az "Információvédelem menedzselése" szakmai fórumot. A 2020. március 18-i eseményt szervező Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület elsősorban az informatikai biztonság felelőseire számít - IT biztonsági szakemberekre, IT biztonsági vezetőkre, szakemberekre, rendszergazdákra -, valamint a téma iránt érdeklődőkre. A rendezvény egyaránt érinti a köz-és versenyszféra szereplőit!