micro:bit - botorkálás bátor lépésekkel

2017. október 5-én NJSZT és a T@T Labor elindította két darab, 10-10 micro:bitet tartalmazó csomagját (Robit és Borit) egy kis országos "botorkálásra" a jelentkező iskolák között, a jelentkezés sorrendjében.

Bit Robi és Bit Bori

A kezdeményezést az hívta életre, hogy a BBC micro:bit eszközök (ha csak átmeneti használatra is) minél több iskolába eljussanak, hogy a diákok játékos programozási/kódolási tevékenységeken keresztül megismerhessék, kipróbálhassák az eszközben rejlő lehetőségeket, ezzel is fejlesztve az informatikai gondolkodásukat.

A "botorkálás" azóta is nagy sikernek örvend, március 9-én pedig az NJSZT Közoktatási Szakosztálya ingyenes (angol nyelvű) micro:bit workshopot szervezett tanároknak és tanár szakos hallgatóknak az ELTE T@T Labor és az Egyesült Királyság budapesti nagykövetsége együttműködésével.

Örömmel vesszük, hogy az oktatásban remekül használható készlet elterjesztését célzó kezdeményezésünkhöz az ARM Hungary is csatlakozott (az ARM által fejlesztett processzor a micro:bit szíve) – és további húsz készletet (200 db micro:bitet) ajánlott fel a T@T Labornak.

Figyelmükbe ajánljuk a Modern Iskola oldalán Takács Viktória biológia-matematika-informatika szakos tanár tapasztalatait a készletről.