Együttműködés az IEEE-vel

Tíz éve rendezi meg minden évben az IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineer) az IEEE day programot. Az IEEE magyar szekciója is csatlakozott ehhez: 2019. november 4-én, az Óbudai Egyetemen rendezte meg az IEEE-napot.

IEEE

A Neumann Társaság és a IEEE helyi tagozata a nyár folyamán egyeztetett az együttműködésről, annak meghosszabbításáról. A megfelelő jóváhagyások után került sor az együttműködési megállapodás aláírására az IEEE-nap keretében. A megállapodást  Prof. Dr. habil. Kovács Levente, az IEEE magyar tagozatának elnöke, az Óbudai Egyetem rektora és Szalay Imre, a Neumann Társaság ügyvezető igazgatója írták alá.

A kooperáció kiterjed hasonló konferenciák, események kölcsönös meghirdetésére, előadókkal, előadásokkal való segítésére. Fontos előny, hogy a IEEE tagság a témába vágó konferenciák esetén kedvezményes regisztrálási lehetőséget jelent. A Neumann Társaságban már megalakult a Nők az Oktatás, Kutatás, Informatika Területén (NOKIT) szakosztály, s most az IEEE Magyar Szekciója is ilyenben gondolkodik, e téren is adott az együttműködés.

Az IEEE-nap bevezető előadását Rudas J. Imre professzor, korábbi rektor tartotta, a személyes, szellemes, átfogó előadás bemutatta az informatika és a mérnöki megközelítés határterületeit, párhuzamos fejlődését, ez is jó platform a további közös gondolkodásra.