Miniszterelnöki és miniszteri elismerések a tehetséggondozásért

Diákolimpikonokat köszöntött a kormányzat a Nemzeti Múzeumban. A 9 nagy nemzetközi diákolimpia résztvevőit és érmeseit díjazták. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében Rétvári Bence miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár köszöntötte a versenyzőket.

Miniszterelnöki ösztöndíjat és elismerést kaptak a 2019-es bakui IOI érmesei: Tóth Balázs aranyérmes és Nagy Nándor bronzérmes. Molnár Bálint és Noszály Áron helyezettek miniszteri elismerésben részesültek.

A Neumann Társaság alelnöke, Erdősné Dr. Németh Ágnes és a Neumann Társaság Tehetséggondozási Szakosztályának alelnöke, Dr. Horváth Gyula csapatvezetőként kapott miniszterelnöki elismerést.

Az ELTE IK és a Neumann Társaság, mint felkészítő szervezetek miniszteri elismerést kaptak. Az ELTE IK nevében Dr. Zsakó László tanszékvezető egyetemi docens, a Neumann Társaság Tehetséggondozási Szakosztályának elnöke, a Neumann Társaság nevében pedig Dr. Beck György, az NJSZT elnöke vette át Rétvári Bencétől az elismerést.

Leitereg András és Nikházy László felkészítő tanárként kaptak szintén miniszteri elismerő oklevelet.

Büszkék vagyunk a Társaságunk Neumann János Tehetséggondozási Programja keretében felkészült versenyzőkre. A múlt évben szerzett érmek és a most kapott oklevelek is erőt adnak a jövő kihívásaihoz: idén Közép-Európai Informatikai Diákolimpiát (CEOI) rendezünk Nagykanizsán, 2023-ban pedig a jövő Bill Gates-eit és Neumann Jánosait fogadjuk Szegeden, amikor a Neumann Társaság szakmai vezetésével Magyarország ad otthont a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiának (IOI2023).

Galéria