Mondunk 5 okot, hogy adója 1 százalékával támogasson minket!

 

2018-ban a Neumann Társaság 181 e Ft-ot kapott az 1%-os felajánlásokból.

Köszönjük és megbecsüljük ezt a támogatást, de úgy érezzük, ez a maradéktalanul jó célokra fordított összeg növelhető lenne. Lehet, hogy múlt évben sokunk nem rendelkezett az 1%-ról?

Öt ok, amiért érdemes nálunk felajánlani az 1%-ot:

  1. Adományozás, ami nem kerül semmibe

Az adó 1+1%-os rendelkezés egy fontos előnye, hogy ez egy olyan adományozási típus, amely az adományozónak (adófizetőknek) nem kerül semmibe. Érdemes tudni, hogy az adó 1+1%-os felajánlás a legelterjedtebb adományozási forma Magyarországon, a legtöbben ezen a rendszeren keresztül adakoznak a rászorulók részére.

  1. Biztonságos a rendszer

Az adó 1% felhasználásának szigorúak a szabályai – a civileknek minden évben be kell számolniuk arról, hogy mire fordították az adófizetőktől kapott pénzeket. 2015 óta már csak olyan civil szervezet fogadhat 1%-os felajánlást, amely rajta van a NAV regisztrált kedvezményezettek listáján. A listára való felkerülésnek kötöttek a feltételei és az adóhatóság év közben is vizsgálja, hogy a szervezetek megfelelnek-e a követelményeknek, ezáltal az is előfordulhat, hogy törölnek onnan egy szervezetet. Tehát az 1% biztosan jó helyre kerül – az esetünkben mindenképpen!

  1. Ha nem rendelkezik, a pénze a NAV-hoz kerül

Fontos figyelembe venni, hogy ha nem él felajánlási jogával, akkor adója 1+1%-a a NAV-nál marad, és az később az állami költségvetésbe kerül, tehát a továbbiakban nem Ön dönt pénzének sorsáról.

  1. Még 0 forintról is érdemes rendelkezni

Sokan azért nem rendelkeznek adójuk 1+1%-áról, mert túl kicsinek találják a felajánlható összeget. Érdemes tudni azonban, hogy az adó 1% átlagos összege mindössze 3.910 Ft.

  1.  Egyedülálló közösségi feladatok ellátásra fordítjuk az adományokat

A Társaság közhasznú projektjeit, tevékenységeit döntő mértékben a saját forrásból fedezi, illetve a konkrét projekteket támogatott célokhoz szükséges költségeket pedig kiegészíti.

Ilyen fontos tevékenységek, melyeket az informatikai közélet érdekében végzünk például:

  • Nemes Tihamér Országos Középiskolai Számítástechnikai Tanulmányi Versenyek rendszere (6000 fő, 350 iskola)
  • LOGO Országos Számítástechnikai Tanulmányi Versenyek rendszere (2000 fő, 130 iskola)
  • Informatikai múzeum kezelése (10000 ezer műtárgy, 4000 látogató)

Önnek 1 százalék, nekünk 100 százalék. És nyugodt lehet: száz százalék, hogy támogatása jó helyre kerül!

A letölthető rendelkező nyilatkozat LINK-je.

1%

 

 

Csatolmány Size
Rendelkező nyilatkozat 26.98 KB