Pályázati lehetőség intézmények számára: Minerva Nemek Közötti Egyenlőségi Díj

 

Minerva

Az Informatics Europe (IE) megnyitotta a pályázatot az ötödik Minerva Díj megszerzésére, amellyel a nők informatikai pályára vonzását és pályán tartását célzó tevékenységeket kívánja ösztönözni és díjazni. Az elismerő Minerva Díjjal az IE 5000 eurós támogatást is ajándékoz a nyertes intézmény számára.

A Minerva Díjról

Az IE meghirdette az ötödik Minerva Informatikai Egyenlőségi Díjat, amelyet azon kezdeményezéseknek szentelnek, amelyek ösztönzik és támogatják a nők karrierjét az informatika területén végzett kutatásában és oktatásában.

Az ötödik Minerva Díj kerül átadásra 2020. októberében. A díjat a Google szponzorálja.

Az Informatics Europe Minerva Informatikai Egyenlőségi Díj elismeri az európai egyetemi tanszékeken és karokon, valamint kutatóintézetekben és laboratóriumokban kialakított és bevált gyakorlatokat, amelyekről bebizonyosodott, hogy pozitív hatást gyakorolnak a nők karrierjére, munkakörülményeinek javulására.

A múlt évben kezdődött második három éves ciklus minden évben a karrierépítés más-más szakaszára összpontosít:

  • A nők egyetemi karrierének elősegítése;
  • A doktori és posztdoktori pozícióban kutatók kari állásokra való átvezetésének támogatása;
  • A női hallgatók ösztönzése számítástechnikai / informatikai programokhoz való csatlakozása és ott tartása.

A Minerva Díjat az IE Women in Informatics Research and Education (WIRE) munkacsoport jegyzi. A munkacsoport egyik tagja a NOKIT szakosztályunk elnöke, Dr. Bujdosó Gyöngyi.

2020 Minerva Díj pályázati témája

Ez évben a díjra pályázni azon tevékenységekkel lehet, amelyek a doktori és posztdoktori pozícióban kutató nőket vezeti át egyetemi státuszokba.

Azokat a sikeres kezdeményezéseket díjazza, amelyek mérhetően pozitív hatással voltak a nők  intézményen belüli előmenetelére.

A pályázat beadási határideje: 2020. június 1.
További információk a pályázat honlapján: https://www.informatics-europe.org/awards/minerva-informatics-equality-award.html

Minerva