Beszámoló az INES2020-ról

Az Óbudai Egyetem, az IEEE és a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság szakosztályaként működő Magyar Fuzzy Társaság szervezésében 2020. júl. 8-10. között zajlott le a nagy múltra visszatekintő 24th IEEE International Conference on Intelligent Engineering Systems 2020 (INES) konferencia. A vírushelyzet miatt az eredeti helyszín, Reykjavík helyett virtuális platformon került megrendezésre, lehetővé téve egy igazán sokszínű, nemzetközi kutatói közösség „találkozását”.

Ebben a különleges helyzetben is 36 cikk került elfogadásra, 15 ország kutatói küldték be publikációikat (Csehország, Egyesült Királyság, Észtország, Irak, Japán, Litvánia, Magyarország, Németország, Norvégia, Olaszország, Románia, Svédország, Szlovákia, Szlovénia, USA) és az immár hagyományosnak tekinthető doktorandusz szekciót is megtartottuk. A résztvevők személyes találkozása ugyan elmaradt, de a tudományos fejlődést nagymértékben elősegítő, egymással való szakmai eszmecsere, ami további kutatásokat is inspirálhat, más formában, de mégis lehetővé vált.

Publikálási szempontból jelentős, hogy az elfogadott cikkek újabb vizsgálat után bekerülnek az IEEE Xplore Digital Library elektronikus könyvtárba, ahol a cikkek jelentős része az Elsevier kiadó által gondozott Scopusban referált.

Találkozunk 2021. júl. 7-9. között, reményeink szerint immár valóban Reykjavíkban.