Dr. Bujdosó Gyöngyi

Bemutatkozás

A Debreceni Egyetem Informatikai Karának adjunktusa. Kutatási területei a diszruptív technológiák köré csoportosulnak. Kutatásaiban jelenleg a virtuális valóság és a tekintetkövetés eszközeinek oktatásba való bevezetésének lehetőségeivel foglalkozik. 
Doktori (PhD) fokozatot 2007-ben szerzett a Debreceni Egyetem Informatikai Karának Matematika- és Számítástudományok Doktori Iskolájában.

2000-ig az informatika több területén dolgozott: adatbázisprogramozóként, rendszergazdaként, közönségszolgálatban, nemzetközi matematikai folyóiratok tördelőszerkesztőjeként, kiadványok nyomdai előkészítőjeként.

2001-től jelenleg is a Debreceni Egyetemen oktatójaként oktat informatikát.
Kurzusai között az adatbáziskezeléstől a hálózati ismereteken, az IKT-n, multimédián, projektmenedzsmenten keresztül az e-learningig számos terület megjelenik.

A nők informatikában való nagyobb szerepvállalásán több éve dolgozik helyi, országos és nemzetközi szinten is.
Az ehhez kapcsolódó tevékenységeket a Debreceni Egyetem Informatikai Karán kezdte, majd a Nők a Tudományban Egyesület Regionális képviselőjeként kezdett rendezvényeket szervezni. A Lányok Napja és a Girls in ICT napok egyik szervezője, a hozzákapcsolódó számos tevékenység tervezője.
Tagja a WIRE (Women in Informatics Research and Education) európai munkacsoportnak, amely az Informatics Europe szervezeten belül dolgozik, és tűzte ki célul az utánpótlás növelését, gondozását, a tudományos életbe való bevezetését és támogatását.
Tagja az IEEE és az ACM női szervezeteinek.

NJSZT-n belül

  • Nők az Oktatás, Kutatás, Informatika Területén szakosztály, alapító tag, elnök
  • Információbiztonsági szakosztály, alapító tag
  • E-learning szakosztály, alapító tag
  • Üzleti szabályok informatikai kezelése szakosztály, alapító tag

Diplomái, szakmái:

Szakinformatikus, DEA d'Informatique, Université de Savoie, Franciaország
Angol-magyar szakfordító (matematika), KLTE, Debrecen
Számítástechnika szakos középiskolai tanár, KLTE, Debrecen
Matematika-kémia szakos középiskolai tanár, KLTE, Debrecen