Dr. Kutor László

Bemutatkozás

1974-ben, Magyarországon az elsők között szerzett kitüntetéssel számítástechnika szakos diplomát a Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskolán. Az ELTE pszichológia szakán 1981-ben diplomázott, majd 1987-ben megkapta a doktori fokozatot az egyensúlyszabályozás és a szenzomotoros koordináció témában.
1974-től a Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskola oktatója. A BMF megalakulása óta a Neumann János Informatikai Kar Alkalmazott Informatikai Intézetének docense, az „Intelligens rendszerek és mobil informatika” szakcsoport vezetője.

1990-1993-ig a Texas-i Egyetem kutatója mesterséges intelligencia és neurális hálózatok témakörben.

1993-tól BMF-n a mesterséges intelligencia, majd 2000-től a mobil informatika szakirány vezetője. Oktatói munkája mellett több elnyert kutatási-fejlesztési pályázat vezetője és munkatársa.

2001-től a Budapesti Műszaki Főiskolán megszervezte az érzékszervi fogyatékosok informatikaoktatását. A vak és siket diákok közül eddig 18-an ECDL Start, 4-en pedig teljes körű ECDL bizonyítványt szereztek.

Kutor László eddigi kitüntetései: A Kandó Kálmán Főiskola kiváló oktatója kitüntetés, a Budapesti Műszaki Főiskola Emlékgyűrűje, A Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége által alapított díj és „Az év informatika oktatója” díj (2002).