Dr. Zsakó László

Bemutatkozás

Az ELTE Informatika Kara Média- és Oktatás informatikai Tanszékének tanszékvezető egyetemi docense. Az NJSZT Tehetséggondozási szakmai közösségének, valamint a nemzetközi informatikai diákolimpiák magyarországi szervezőbizottságának elnöke, a nemzetközi versenybizottság tagja.

Végzettsége programozó és programtervező matematikus. Informatikából 1996-ban megszerezte a PhD fokozatot. 2007-ben habilitált matematikából, 2008-ban informatikából.

Szakterületei: algoritmusok, adatszerkezetek és tanításuk; az informatika alkalmazás-módszertana, informatika-didaktika, informatikametodika, oktatási programozási nyelvek programozási módszertan, tehetséggondozás. 68 szak- és tankönyv, mintegy 200 szakmai cikk és konferencia előadás szerzője.

Az ELTE Pedagógusképzési Tanácsának valamint Tanárképzési és Tanár-továbbképzési Tanácsának és az MTA Köztestületének tagja. A Közép-Európai Informatikai Diákolimpiák szervezőbizottságának elnöke. Több hazai és nemzetközi konferencia programbizottságának vagy szervezőbizottságának elnöke, illetve tagja.

Kitüntetései: Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje, NJSZT Tarján Díj, a nemzetközi diákolimpiai bizottság kitüntetése az informatikai diákolimpiai mozgalomban végzett 20 éves tevékenységért, az ELTE TTK, illetve az ELTE IK kiváló oktatója, továbbá 14-szer miniszterelnöki elismerő oklevél a tehetséggondozásban végzett munkáért.